Een terugblik op onze eerste trainingscylcus

6 september, dé dag was aangebroken. Na een lange periode van inactiviteit stonden we klaar om coronaproof wekelijks een 100-tal voetballertjes te ontvangen in Sportoase Leuven en de Passant te Zoutleeuw. Met een team van 6 coaches stonden we klaar om elk individu wekelijks technisch beter te maken, functioneel technisch.

In blokken van 2 weken leerden wij de spelers in een herkenbare organisatie kennismaken met de tegenstander die vanop verschillende, maar wel wedstrijd realistische posities druk kwam zetten (frontaal, in de rug, schuin frontaal en zijwaarts). Van droog naar wedstrijdecht, van ontdekken naar écht gaan trainen. Met voldoende tijd en aandacht voor het duiden en aanleren van de details, maar zonder afbreuk te doen aan de totale trainingstijd. Want laat ons even heel eerlijk zijn, alles staat of valt met het aantal baltoetsen en herhalingen dat iemand kan hebben. Door een hoog aantal herhalingen, zal de speler in de wedstrijd in identieke wedstrijdsituaties bij machte zijn om succesvol te zijn.

Dat én een geweldige mindset van éénieder hebben ons 8 weken leerplezier opgeleverd totdat de situatie omtrent corona ons noopte tot het beslissen van het vroegtijdig beëindigen van onze cyclus. Een weloverwogen, maar logische keuze vonden en vinden we nog steeds vandaag. Toch zijn we hoopvol, bereiden wij wat voetbalhuiswerk voor en kijken wij vooral al reikhalzend uit naar onze tweede trainingscyclus die van start zal gaan vanaf januari. Hopelijk tot dan en ondertussen ga het jullie goed!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *