Fido Football, een flashback en een flashforward

25 juni 2017, de datum waarop het allemaal begon en Fido Football Academy boven de doopvont werd gehouden te Leuven. Met een eenvoudige, maar sterk gedragen visie waarin het individu met zijn/haar bal gedurende een 1 uur durende sessie centraal komt te staan. Dit in een omgeving waarin alle vertrouwen, kansen en ondersteuning gegeven wordt opdat datzelfde individu doorheen zijn/haar traject een betere speler kan worden. Want zoals één van de regels van het legendarische nummer 14 (Johan Cruijff) luidt:  “Techniek is de basis.” Om die basis te ontwikkelen en te onderhouden zijn er veel leermomenten nodig. En laat dat laatste nu zijn wat het doel van Fido is, het herhalend aanbieden van deze momenten, want herhaling is de sleutel tot succes.

Laat 1 ding duidelijk zijn, we zijn trots op wat we de voorbije 3 jaren hebben gebracht. Stapsgewijs werd er een nieuw centrum te Zoutleeuw opgericht, kende centrum Leuven een uitbreiding met 2 extra leeftijdsgroepen en vonden er 2 buitenlandse zomerstages in Duitsland plaats. Toch hebben we doorheen deze reis en vooral de laatste maanden ook onze werking in vraag durven stellen. Leren doe je immers levenslang als coaches, je dient continu in evolutie te blijven, zo werkt het voetbal nu éénmaal de dag van vandaag. Deze reflectie heeft geleid tot een heroriëntering. Wat we zullen doen is anders verpakt, maar het blijft in de essentie hetzelfde.

 

Oefenvormen zijn vaak goed als ze ‘voetbalecht‘ of ‘wedstrijdecht‘ zijn
Vanaf heden willen we onze leermomenten in de trainingen zo realistisch mogelijk laten lijken op een wedstrijdsituatie, met andere woorden: we zullen functioneler gaan werken opdat een speler op termijn getrainde situaties zal gaan herkennen in zijn/haar eigen wedstrijden. De mosterd hebben we hiervoor gehaald vanuit onze samenwerking met OHL. De founder van Fido Football Academy en tevens de nieuwe verantwoordelijke voor de technische ontwikkeling van spelers binnen OHL, Zurab Amirian, heeft in samenspraak met de club naar volgend seizoen een functioneel techniekplan uitgewerkt dat doorheen alle leeftijdscategorieën geïmplementeerd zal worden.

Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen en daarvoor hebben we een Fido-equipe die zonet werd uitgebreid tot 6 coaches die elk op hun eigen manier voor een belangrijke inbreng zullen zorgen. Naast coach Zurab, heb je ook nog coaches Alex, Bjorn, Benny, Eric en Lasha. Met dit team vatten we, met alle neuzen in dezelfde richting, het seizoen 2020-2021 aan en zullen we er week na week staan.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *