Een blik achter de schermen

Het begint bij een sterke naam die goed bekt, die ervoor zorgt dat jouw doelgroep al snel van jou te horen krijgt en die hen uitnodigt om er meer over te weten te komen. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het onmisbare reclame is waarmee ouders/spelers Fido Football Academy en haar visie leren kennen. Vandaag nemen wij jullie nog een stukje verder mee in ons verhaal en stellen wij ook graag het team voor dat achter deze naam verscholen zit en haar visie vertaalt naar onze wekelijkse trainingssessies.

Onze staff bestaat uit 6 compleet verschillende types van trainers die éénieder hun eigen weg bewandelen in het jeugdvoetbal, maar die wel op dezelfde lijn zitten als we spreken over functionele techniektraining. Ook al zijn zij verschillend van elkaar, op vlak van functionele techniektraining stappen zij samen door 1 deur.

De founder van Fido, Zurab Amirian voetbalde vanaf zijn 5 jaar bij de Zwarte Duivels in Oud-Heverlee en liet daar al geregeld zijn technische skills opmerken. Doorheen de jaren werd hij coach bij OHL waar hij opeenvolgend de U10/U12/U13/U15/U16 elite onder zijn hoede had. Op dit moment is hij er fulltime in dienst en verantwoordelijk voor het techniekplan van de club alsook van de U16 als teamcoach. Een voetbaldier dat in het voorjaar van 2021 van start gaat met zijn voortraject van zijn Uefa A en daarnaast uitgaat van het principe ‘carpe diem’.

Voor diegenen die het nog niet gezien of opgemerkt hadden, wel ja coach Alex Amirian is tevens de vader van Zurab. Alex leidde samen met Zurab de eerste trainingen van Fido en heeft in de voormalige Sovjet-Unie nog bakken ervaring opgedaan bij onder andere Spartak Moskou als speler. Deze ervaring stelt hij nu al jaar en dag ten dienste van de jeugd. Hij is naast zijn vaste job in de week ’s avonds actief als assistent-coach/techniektrainer bij de U11 elite van OHL. Bovendien zit Alex momenteel ook in de laatste rechte lijn om zijn Uefa B-licentie te behalen.

De eerste versterking van Fido gebeurde in januari 2018 wanneer Bjorn Van Pee werd aangetrokken als extra trainer. Hij is jaar en dag actief geweest in de regionale/provinciale opleiding van OHL als coach van 5/5 – 8/8 – 11/11-teams en behaalde ondertussen samen met Zurab zijn Uefa B-diploma. Op dit ogenblik is hij naast zijn drukke job in Human Resources, teamcoach van de U10 elite bij OHL en neemt hij ook de rol van coördinator op bij Fido.

Door de groei van onze academy waren wij genoodzaakt om al snel een tweede versterking binnen te halen. Deze vonden wij bij Benny Devue. Hij coacht sinds jaren in het 5/5-gegeven bij OHL en voelt zich daar als een vis in het water. Hij laat spelers met de nodige passie in een vertrouwde omgeving, zonder enige druk op te leggen en met enorm veel balcontacten week na week groeien. Het is iemand die ook niet van stoppen weet, want na zijn werkuren stelt hij zich niet alleen ten dienste van OHL / Fido, maar neemt hij ook nog het trainerschap van de U10 bij VK Holsbeek op zich.

Met de geboorte van Fido Plus kwam tegelijkertijd Eric Kabengele aan boord. Eric was geen onbekend iemand voor ons, want we kenden hem nog van in zijn tijd bij OHL. Hij trainde daar verschillende jaren de provinciale jeugdploegen alsook de U9 elite. Nadien is hij naar KV Mechelen getrokken waar hij de U7/U8/U9 trainde en op dit moment aan de slag is als jeugdscout en als interim-trainer. Een echte familieman met een enorme liefde voor het spelletje voetbal.

Omdat we in onze laatste jaargang met onze centra Fido / Fido Plus / Fido Zoutleeuw ons zo hard gesmeten hadden op iedere training, kwamen wij tot de vaststelling dat een laatste versterking zeker dankbaar zou zijn. Lasha Lortkipanidze speelde zelf als middenvelder bij o.a. FK Wit Georgia en volgende eveneens een opleiding lichamelijke opvoeding – sport. Nadien heeft hij gedurende een 5-tal jaren ervaring kunnen opdoen in verschillende leeftijdscategorieën en is hij momenteel trainer van de U13 IP te KHO Bierbeek. Zijn techniek is zijn wapen en hiermee zal hij vele jongens bij Fido de komende tijd kunnen inspireren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *